Utbildning

Uppsägningar och frivilliga avslutsavtal – teori och praktiska tips

Anmäl intresse

För närvarande har vi inga planerade tillfällen. Anmäl gärna ditt intresse så kontaktar vi dig så snart ett aktuellt datum är satt.

Vid uppsägning av ett anställningsförhållande från arbetsgivarens sida krävs saklig grund. Kravet på saklig grund innebär olika utmaningar beroende på förutsättningarna i det enskilda fallet. 

En viktig skiljelinje är om uppsägningen beror på förhållanden som hänför sig till arbetstagaren personligen (personliga skäl) eller organisatoriska skäl alternativt arbetsbrist.

Utbildningens innehåll

  • Uppsägningar av personliga skäl eller arbetsbrist
    Vi går igenom problematiken kring uppsägningar på grund av organisationsförändringar/arbetsbrist samt personliga skäl med tips och råd om hanteringen av dessa situationer. Du får en lära dig om det juridiska regelverket kring uppsägningar där vi också går igenom rättspraxis på området samt belyser exempel. Du får även tips kring utformningen av olika dokument (varningar och liknande).
  • Förhandlingar om frivilligt avslut av anställning
    Vad ska man göra om det inte finns tillräckliga skäl för uppsägning? I denna del kommer fokus att ligga på förhandlingar om frivilliga avslutsavtal. Hur ska man genomföra dessa på bästa sätt? Vi ger råd om olika pusselbitar som kan vara värdefulla att känna till.

Syfte

Att ge deltagarna kunskap om hur man hanterar uppsägningssituationer och förhandlingar om avslutsavtal och hur man undviker de många fallgropar som finns. 

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som HR-ansvarig, HR-specialist, personalchef, förhandlingschef, chef med personalansvar eller till dig som annars arbetar med företagets arbetsrättsliga frågor och behöver fördjupa dina kunskaper.

Tid

Utbildningen pågår mellan klockan 09.00-16.30. Registrering sker från klockan 08.30.

Intyg

Efter genomförd utbildning utfärdas ett intyg.

Pris

6 900 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, fika och lunch.

Erbjudande: 
500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

 

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Erbjudande: 500 kronor rabatt!

500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Hotell

Behöver du övernattning kommer här några tips på hotell i Malmö:

TILL TOPPEN AV SIDAN
var pageName = "Uppsägningar och frivilliga avslutsavtal – teori och praktiska tips"; var termsPage = "/om-edge-hr/gdpr/samtycke/";