Utbildning

Talent management i praktiken

Anmäl intresse

För närvarande har vi inga planerade tillfällen. Anmäl gärna ditt intresse så kontaktar vi dig så snart ett aktuellt datum är satt.

Snittbetyg vid senaste genomförandet. Talent management handlar om hur man på ett strukturerat sätt attraherar, utvecklar och behåller rätt medarbetare.

Talent management är en av svenska organisationers och företags största utmaningar idag. Orsakerna är flera. En hel generation 40-talister har gått i pension, bristen på ledare blir allt tydligare och den nya generationen som är på väg in i arbetslivet ställer helt andra krav än tidigare på sina arbetsgivare. Konkurrensen om de bästa talangerna och rätt kompetens är stenhård och de organisationer som har en väl genomtänkt talangstrategi som går hand i hand med företagets affärsstrategi är morgondagens vinnare.

Forskning visar att företag med en genomtänkt talangstrategi kan öka sin lönsamhet med upp till 30 procent. Talent management blir ännu viktigare i tuffa tider då det är extra viktigt att ha en effektiv organisation med rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle.

Ju längre in i kunskapsekonomin desto viktigare kommer talent management att bli. Hur kan företagen på ett strukturerat sätt attrahera, utveckla och behålla samt ibland även avveckla rätt medarbetare? Det är vad talent management handlar om.

Utbildningens innehåll:

  • Vad är talent management?
  • Varför är talent management viktigt?
  • Hur gör man för att komma igång – vi presenterar en enkel arbetsmodell.
  • Hur bygger man en robust talent management strategi?
  • Hur får man gehör för talent management i ledningsgruppen?
  • Fördelar med talangarenan för HR/HR chefer.
  • Best practice- vilka är framgångsfaktorerna hos de företag och organisationer som lyckats?
  • Diskussion och erfarenhetsutbyte.

Utbildningen går igenom vad talent management egentligen är, reder ut begreppen och ger handfasta råd och tips på hur man kan jobba med frågorna på ett strukturerat sätt.

Mål

Målet är att alla deltagare efter utbildningen ska ha en grund att stå på för att kunna starta eller komma vidare i det företagsinterna arbetet med talent management. Du får med dig modeller, checklistor och många goda idéer från kursledning och deltagare.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till personal inom HR, HR chefer, verksamhetsutvecklare, chefer.

Max 20 deltagare.

Utbildningen kan också företagsanpassas om ni önskar träna hela HR organisationen samtidigt.

Tid

Utbildningen genomförs mellan klockan 09.00-16.30. Registrering från klockan 08.30.

Pris

6 800 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Erbjudande: 
500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Intyg

Efter genomförd utbildning utfärdas ett intyg.

 

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Erbjudande: 500 kronor rabatt!

500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

TILL TOPPEN AV SIDAN