Utbildning

Systematiskt likabehandlingsarbete - Att gå från ord till handling

Boka utbildning

Utbildningsinformation

Pris

6990 kronor (exkl. moms)

Det har gått 1 år sedan nya krav infördes i  diskrimineringslagen som rör Snittbetyg vid senaste genomförandet. arbetsgivares skyldigheter att arbeta förebyggande och främjande för att motverka diskriminering.  Vad betyder det? Hur och vad ska du göra?

Det är viktigare än någonsin att arbeta främjande och förebyggande för att motverka diskriminering, inklusive trakasserier och sexuella trakasserier. Alla arbetsgivare måste enligt lagen ha riktlinjer och rutiner för att förhindra att detta förekommer på arbetsplatsen.

För att vara en attraktiv och inkluderande arbetsgivare är det av vikt att arbeta främjande och kartlägga eventuella risker som kan motverka en dynamisk mångfald.  Och det finns många vinster med ett aktivt likabehandlingsarbete. Det handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare, där mångfald är en självklarhet och varje medarbetare kan vara den han eller hon är. Men likabehandlingsarbetet är också viktigt för att skapa trovärdighet i relation till kunder, brukare och medborgare.

Välkommen till en grundläggande och praktiskt inriktad utbildning om hur du som chef/HR kan arbeta förebyggande och främjande med likabehandlingsarbetet på ett korrekt och lagenligt sätt. Du lär dig förändringarna i lagen och vad de innebär för dig som arbetsgivare samt får påbörja arbetet med att gå från ord till handling i likabehandlingsarbetet. Teoripass varvas med gruppövningar, case, eget arbetet och diskussioner.

Ur innehållet:

  • De nya reglerna i Diskrimineringslagen som trädde i kraft 1 januari 2017
  • Att arbeta systematiskt med likabehandling
  • Vanliga fallgropar – tex när planerna granskas vilka är de mest förekommande misstagen?
  • Framgångsfaktorer – för att få organisationen med dig och skapa förståelse
  • Praktiskt arbete med case
  • Att förankra arbetet internt, hos ledningsgrupp och chefer

Mål

Att ge deltagarna kunskap och förståelse kring likabehandling och lagförändringarna inom likabehandlingsområdet samt dess konsekvenser. Att få konkreta exempel på hur du kan gå från ord till handling i likabehandlingsarbetet och även få chansen att på plats påbörja ert likabehandlingsarbete i linje med lagändring.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som HR, personalchef, HR-ansvarig, chef eller arbetsledare med personalansvar.

Tid 

Utbildningen genomförs mellan klockan 09.00-16.00. Registrering från klockan 08.30.

Pris

6 990 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, fika och lunch.

Erbjudande: 
500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Intyg

Efter genomförd utbildning utfärdas ett intyg.

 

 

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Erbjudande: 500 kronor rabatt!

500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Hotell

Behöver du övernattning kommer här några tips på hotell i Stockholm:

TILL TOPPEN AV SIDAN
var pageName = "Systematiskt likabehandlingsarbete - Att gå från ord till handling"; var termsPage = "/om-edge-hr/gdpr/samtycke/";