Utbildning

Svåra frågor inom arbetsrätten

Anmäl intresse

För närvarande har vi inga planerade tillfällen. Anmäl gärna ditt intresse så kontaktar vi dig så snart ett aktuellt datum är satt.

Vad är viktigt att tänka på vid rekrytering för att undvika risk att diskriminera? Hur mycket kan arbetsgivaren bestämma om nya och andra arbetsuppgifter? Hur bör arbetsgivaren hantera uppsägning av personliga skäl?

Många frågor inom svensk arbetsrätt är komplicerade och därför svåra att hantera i praktiken.  Under denna utbildningsdag får du djupare kunskap inom några särskilt kluriga och högaktuella områden inom arbetsrätten. Under dagen kommer problemställningar med anknytning till följande områden att beröras:

 • Diskriminering vid rekrytering 
  Tips och genomgång av aktuella rättsfall på området
 • Sociala medier
  Vad får en medarbetare skriva på Facebook? Hur kan och bör arbetsgivaren agera, både förebyggande och om något inträffar?
 • Uppsägning av personliga skäl 
  Genomgång av vanliga men svåra situationer
 • Arbetsskyldighet och omplacering 
  Vad kan arbetsgivaren kräva av medarbetarna?
 • Företagshemligheter
  Hur kan arbetsgivaren skydda sina hemligheter och vilka skärpta krav ställs på parterna i den nya lagen om företagshemligheter?

Vi går igenom vad som gäller juridiskt och vad som är viktigt att tänka på i praktiken. Under dagen kommer undervisningspass att varvas med övningsuppgifter och beskrivningar av verkliga fall.

Mål

Målsättningen med utbildningen är att ge dig som deltagare tillräckliga verktyg för att självständigt kunna hantera dessa utmanande situationer inom arbetsrätten.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till främst till HR-ansvariga och chefer med personalansvar. 

Tid

Utbildningen genomförs mellan klockan 09.00-16.30. Registrering och kaffe från klockan 08.30.

Pris

7 290 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Erbjudande: 
500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Erbjudandet gäller per person och kan inte kombineras med andra erbjudanden. 

 

 

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Erbjudande: 500 kronor rabatt!

500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

TILL TOPPEN AV SIDAN
var pageName = "Svåra frågor inom arbetsrätten"; var termsPage = "/om-edge-hr/gdpr/samtycke/";