Utbildning

Change Management – praktiska verktyg för hållbart förändringsarbete

Boka utbildning

Utbildningsinformation

Datum och ort

Pris

6 990 kronor (exkl. moms)

Välkommen till en praktiskt inriktad utbildning där du får redskapen att leda en förändringsprocess strukturerat och professionellt, med ledarskap och kommunikation som de viktigaste verktygen.

Att arbeta mot uppsatta mål och sträva mot verksamhetens vision kräver oftast utveckling och förändring. Ibland är det svårt att driva utveckling eller genomföra förändring och få alla medarbetare delaktiga och engagerade.

Denna utbildningen fokuserar på hur du som förändringsledare ska agera på ett sätt som engagerar, utmanar och motiverar dina medarbetare och kollegor.

Du lär dig ett strukturerat tillvägagångssätt för att planera, leda, kommunicera, implementera och följa upp förändringen på ett professionellt sätt. Vi går igenom steg för steg samt förbereder olika verktyg och metoder som du kan använda i olika faser i förändringsarbetet. Du lär dig också bemöta olika reaktioner i processen, till exempel oro, sorg och ilska, samt att hantera dem på bästa sätt för att leda medarbetare, grupper och organisationer från nuläget till ett önskat framtida läge.  

Utbildningen ger dig ett antal konkreta verktyg för att vända motstånd till engagemang, undanröja hinder och skapa bästa förutsättningarna för en bestående förändring.

Utbildningens innehåll

Förändringsteori

 • Förändringstrappans olika faser
 • Naturliga reaktioner vid förändring
 • Olika personligheter hanterar förändringar olika
 • Ledarskap som hjälper medarbetare vidare i processen

Strukturerad förändringsprocess steg för steg

 • Förtydliga syfte och vision
 • Skapa en handlingsplan
 • Motivera och engagera
 • Säkerställ kompetens och resurser
 • Följ upp och håll i förändringen

Förändringskommunikation

 • Grunderna i kommunikation
 • Gyllene regler vid förändringskommunikation
 • Målgruppsanpassad kommunikation
 • Anpassade kommunikationssprintar
 • Hur säkerställa att budskapet nått fram?

Utbildningen är praktiskt inriktad och teori varvas med case, gruppövningar, diskussioner och erfarenhetsutbyte. Kursen ger dig praktiska tips, checklistor och mallar som du kan använda i din egen verksamhet.

Mål

Att ge deltagarna tillräckligt med kunskaper och verktyg att arbeta med utveckling av verksamheten och hantera förändringsprocesser i den egna organisationen på ett strukturerat och professionellt sätt, med ledarskap och kommunikation som de viktigaste verktygen.

Målgrupp

Chefer, ledare, HR och andra som arbetar med förändringsprocesser och verksamhetsutveckling.

Tid

Utbildningen genomförs mellan klockan 09.00-16.30. Registrering från klockan 08.30.

Pris

6 990 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Erbjudande: 
500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

 

Intyg

Efter genomförd utbildning utfärdas ett intyg.

 

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Erbjudande: 500 kronor rabatt!

500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Hotell

Behöver du övernattning kommer här några tips på hotell i Stockholm:

TILL TOPPEN AV SIDAN
var pageName = "Change Management – praktiska verktyg för hållbart förändringsarbete"; var termsPage = "/om-edge-hr/gdpr/samtycke/";