Utbildning

Avtala om avslut av anställning – frivillig överenskommelse

Boka utbildning

Utbildningsinformation

Pris

6 990 kronor (exkl. moms)

Välkommen till en praktiskt inriktad utbildning om hur man som HR på ett korrekt och professionellt sätt projektleder processen när arbetsgivaren vill avsluta en anställning genom en frivillig överenskommelse.

Det kan till exempel handla om bristande prestationer, felrekrytering eller medarbetare som inte har utvecklat sin kompetens och förmåga i den takt som verksamhetens krav har förändrats, och man som arbetsgivare vill erbjuda medarbetaren en frivillig överenskommelse om att avsluta anställningen.

Du lär dig de legala aspekterna på en frivillig överenskommelse såväl som att projektleda en sådan process inklusive stötta och coacha chefer. Praktiska checklistor och mallar ingår. 

Utbildningens innehåll:

  • Avtalslagens grunder
  • Skillnad på avslut enligt LAS och frivillig överenskommelse
  • HRs roll kontra chefens roll
  • Vad kostar det?
  • Vad behöver regleras i en överenskommelse
  • Praktisk process, steg för steg
  • Fackets roll vid en överenskommelse
  • Kommunikationsplan

Utbildningen är praktiskt inriktad och varvar teori med praktik samt ger dig exempel och praktiska tips som du kan använda i din egen verksamhet, samt tillfälle för diskussion och erfarenhetsutbyte.

Mål

Att ge deltagarna tillräckligt med kunskaper och verktyg att kunna hantera processen för avslut genom överenskommelse på ett professionellt och korrekt sätt.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är HRBP, HR-specialist eller personalchef/HR ansvarig med ingen eller lite erfarenhet av överenskommelser.

Förkunskaper: Grundläggande kunskaper i arbetsrätt krävs för att tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt. 

Utbildningen kan också företagsanpassas om ni önskar träna hela HR organisationen samtidigt.

Tid

Klockan 09.00-16.30. Registrering och kaffe från klockan 08.30.

Pris

6 990 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, fika och lunch.

Erbjudande: 
500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Intyg

Efter genomförd utbildning utfärdas ett intyg.

 

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Erbjudande: 500 kronor rabatt!

500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Hotell

Behöver du övernattning kommer här några tips på hotell i Stockholm:

TILL TOPPEN AV SIDAN
var pageName = "Avtala om avslut av anställning – frivillig överenskommelse"; var termsPage = "/om-edge-hr/gdpr/samtycke/";