Seminarium

Arbetsrättsliga utmaningar

Boka seminarium

Utbildningsinformation

Pris

7 290 kronor (exkl. moms)

Erbjudande

Anmäl dig senast 15 augusti 2019 så får du 1000 kronor i rabatt. 
Ange kampanjkod Early Bird.

Erbjudandet gäller per person och kan inte kombineras med andra erbjudanden. 

Snittbetyg vid senaste genomförandet.

Får en anställd surfa på arbetstid? När kan du som arbetsgivare säga upp en anställd som inte presterar? I vilka situationer är det lätt att glömma bort att det finns en skyldighet att förhandla med facken?

Många områden inom svensk arbetsrätt är komplicerade och därför svåra att tillämpa i praktiken. Under seminariet fokuserar vi på att hjälpa deltagarna undvika problematiska situationer och fallgropar samt praktiskt tillämpa arbetsrätten på ett korrekt sätt. Innehållet utgår från de frågeställningar som föreläsaren i rollen som advokat, dagligen hanterar och där det ofta finns brister i arbetsgivarens arbetsrättsliga kompetens.

Vi går igenom följande områden:

  • Diskriminering vid rekrytering
  • Bristande prestation
  • Tvåmånadersregeln
  • Omplacering och uppsägning
  • Fackliga förhandlingar
  • Anställda och sociala medier
  • Begränsningar efter anställningens upphörande

Läs mer om hela programmet längre ner.

Syfte


Syftet med seminariet är att deltagarna ska lära sig att göra rätt i dessa utvalda frågeställningar. Tillsammans kommer vi att diskutera praktiska problem som deltagarna ställs inför i det dagliga arbetet. 

Deltagarna får gärna lyfta ytterligare frågor till seminariet och om de kan vara intressanta för övriga deltagare kommer de att tas upp. Frågorna mailas på förhand till Helene Weberyd på Edge HR.    

Målgrupp

Seminariet vänder sig till dig som är HR-ansvarig, personalchef, chef med personalansvar, ombudsman och till alla som arbetar med arbetsrättsliga frågor.

Tid

 Seminariet genomförs mellan klockan 09.00-16.30. Registrering från klockan 08.30.

Pris

7 290 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, fika och lunch.

Erbjudande: 
Anmäl dig senast 15 augusti 2019 så får du 1000 kronor i rabatt. Ange kampanjkod Early Bird. Erbjudandet gäller per person och kan inte kombineras med andra erbjudanden. 

 

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Program

Observera! Programmet är preliminärt!

 

09.00-11.45

Diskriminering 

Diskrimineringsfrågor, särskilt vid rekrytering, blir mer och mer aktuellt. Hur måste HR-avdelningen förbereda de som intervjuar för att undvika att hamna i en situation där arbetsgivaren anklagas för diskriminering?

Bristande prestationer

När kan du som arbetsgivare säga upp en anställd som inte presterar och vilka åtgärder måste arbetsgivaren vidta innan dess?

Tvåmånadersregeln

Vid uppsägning av personliga skäl får den inte grundas enbart på omständigheter som arbetsgivaren känt till i mer än två månader. Vad innebär detta om till exempel en utredning tar lång tid eller om man inväntar en brottmålsdom?

11.45-12.45

Lunch

12.45-16.30

Omplacering och uppsägning 

Vid omplacering och uppsägning måste många frågor hanteras kring kvalifikationer, omplaceringsskyldighet och turordning. Vilka steg måste tas för att göra rätt?

Fackliga förhandlingar 

I vilka situationer är det lätt att glömma bort att det finns en skyldighet att förhandla med facken? Vilka är arbetsgivarens bästa knep för att genomföra en framgångsrik förhandling?

Anställda och sociala medier 

Får en anställd surfa på arbetstid? Kritisera sin arbetsgivare i olika forum? Hur kan du som arbetsgivare hantera dessa frågor i förebyggande syfte? 

Begränsningar efter anställningens upphörande 

Kan en arbetsgivare förbjuda anställda att byta till en konkurrent? Vad krävs då? Kan man skydda sina kunder mot att före detta anställda lockar över dem till en ny arbetsgivare?

Frågestund

TILL TOPPEN AV SIDAN
var pageName = "Arbetsrättsliga utmaningar"; var termsPage = "/om-edge-hr/gdpr/samtycke/";