Seminarium

Arbetsrättslig nyhetsdag med fördjupning

Anmäl intresse

För närvarande har vi inga planerade tillfällen. Anmäl gärna ditt intresse så kontaktar vi dig så snart ett aktuellt datum är satt.

Snittbetyg vid senaste genomförandet.

Du får en värdefull uppdatering av den arbetsrättsliga lagstiftningen och fördjupad kunskap om bl.a. arbetstagares lojalitetsplikt och s.k. "hyvling".

Arbetsrätten förändras ständigt, lagar tillkommer och rättspraxis ändras. Det är både kostsamt och tidskrävande att göra fel. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad. Nyhetsdagen delas upp i två huvuddelar, en del med nyheter i korthet och en fördjupningsdel.

Under introduktionsdelen får du en genomgång av de senaste nyheterna från lagstiftningsområdet och praxis. I fördjupningsdelen går vi bredare och djupare i några utvalda aktuella ämnen såsom arbetstagares lojalitetsplikt och uppsägningar som görs i syfte att omreglera anställningsvillkor (eller "hyvling" som det har kommit att kallas när det gäller neddragning av arbetstid). Valet av fördjupningsområden baseras på att ämnena dels innehåller intressanta nyheter, dels har stor praktisk relevans. Under fördjupningsdelen redovisas AD-domar som är relevanta för området. I årets upplaga av nyhetsdagen läggs särskild tonvikt vid diskussionsövningar baserade på praktiska exempel och särskilt svåra situationer.

Föreläsare är Henric Diefke, delägare och ansvarig för specialistgruppen för arbetsrätt och pensioner vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå. 

Program

Arbetsrättsliga nyheter

Du får en genomgång av de viktigaste nyheterna från året som gått. Ämnen som berörs inkluderar:

 • Nya regler i diskrimineringslagen
 • Nya regler om utstationering
 • Nya regler om meddelarskydd
 • Nya regler om skydd för visselblåsare
 • Nya regler om arbetsrättsliga villkor vid offentliga upphandlingar
 • Ny utredning med förslag på ändringar till företagshemlighetslagen
 • Ny utredning med anledning av dataskyddsförordningen
 • Ny utredning tillsatt om rätt att vidta stridsåtgärder

Du får även en genomgång av några av de intressantaste rättsfallen från det senaste året. Aktuella rättsfall återkommer även i fördjupningsdelen.

Fördjupning med övningsuppgifter

 • Uppsägningar i syfte att omreglera anställningsvillkor med anledning av nya avgöranden från AD – Möjligheter, begränsningar och risker vid uppsägningar som görs i syfte att omreglera gällande anställningsvillkor.
  Gruppövning och praktisk tillämpning
 • Arbetstagares lojalitetsplikt i ljuset av nya avgöranden från AD – Gränserna för arbetstagares lojalitetsplikt, under och efter anställningen, och vilka åtgärder arbetsgivare kan vidta för att skydda sig och minska potentiella risker. 
  Gruppövning och praktisk tillämpning 

Tid

Seminariet genomförs mellan klockan 09.00-16.30. Registrering från klockan 08.30.

Målgrupp

Seminariet vänder sig till alla som har personalansvar eller arbetar med arbetsrättsliga frågor, fackliga ombud på både små och stora företag, jurister med flera.

Pris

6 900 kronor (exkl. moms). I priset ingår kursdokumentation, fika och lunch.

Erbjudande: 
500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

 

 

Anmäl intresse Tipsa en vän!

 

 

Tips!

Du vet väl om att vi kan genomföra flera av våra utbildningar och seminarier som kundanpassade tillfällen? Läs mer om våra skräddarsydda lösningar här!

Erbjudande: 500 kronor rabatt!

500 kronor rabatt – Du som är abonnemangskund får 500 kronor rabatt när du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

TILL TOPPEN AV SIDAN