Kompetens- och organisationsutveckling Strategi

Mod och lekfullhet – viktigt för att HR ska bli mer digitala!

Anna Kempe, Head of Content & Seminars 2017-04-05

Den 11:e maj arrangeras seminariet HR goes Digital på Fotografiska i Stockholm. Moderator för dagen är Tommie Cau, som är vice vd för den digitala omdömesajten Careereye. Digitaliseringen kommer att utmana alla organisationer menar Tommie, vilket ställer krav på HR-funktionen; ”Som ansvariga för kompetensförsörjning, ledarförsörjning och förändringsledning måste HR själva vilja bli digitala och tycka att förändringen är spännande!”

Tommie Cau beskriver evenemanget ”HR goes Digital” som både viktigt och spännande och berättar varför:

– För det första så lever vi i en tid där mycket inom HR digitaliseras och automatiseras; processer, verktyg och arbetssätt. Det påverkar oss alla! Dessutom handlar det om HR som funktion och hur HR kan bidra i sin organisation i frågor som är väldigt högt på agendan.

Tommie tycker att HR bör arbeta för att vara längst fram i verksamheten vad gäller digitaliseringen. Han menar att det är relevant att fundera över vilken typ av HR-jobb som kommer att finnas och behövas om 5–10 år, och vad HR-funktionen kommer att bidra med då.

– Genom att vara aktiv och ta ansvar för den frågan så kommer HR själv att påverka sin framtid och sin professions utveckling, säger han.

”Det handlar om att vara superrelevant för organisationen”

– Om HR lyckas driva digitaliseringen, så skapas en direkt koppling till affärsvärdet. Det handlar om att vara superrelevant för organisationen! Jag tycker att HR ska vara motorn i digitaliseringen och den ledaren vänder sig till för att ”hålla i handen” under förändringsresan, säger Tommie.

Tommie lyfter mod och lekfullhet som viktiga framgångsfaktorer framåt och berättar om den digitala safarin som kommer att avsluta HR goes Digital:

– Med digital safari menar vi en digital upptäcktsresa i miniformat.Det är en möjlighet att testa och själv få uppleva de nya teknikerna! Genast när det sker öppnar det upp för nya idéer och möjligheter. Motståndet minskar. Hur kan vi använda detta som ett verktyg i våra utbildningar, i vår rekryteringsprocess? Har man aldrig testat så är det i regel svårare att föreställa sig möjligheterna!

 – Dessutom är det roligt att efter en hel dags konferens gå in i något lekfullt!

Kom igång-tips

Fortfarande i startgroparna med digitaliseringen? Ingen fara, här kommer fyra enkla tips från Tommie Cau:

  1. Utsätt er för digitaliseringsfrågan! Lyssna på poddar, gå på event, läs böcker eller artiklar. Närma er frågan odramatiskt.
  2. Sök upp och prata med människor i din närhet som arbetar med digitaliseringen i olika former. Ofta finns massor att hämta internt; ta ett snack med marknadschefen eller IT-avdelningen. Byt samtalspartner en stund för att få inspiration och lära nytt!
  3. ”Go digital” själv, det vill säga anamma det nya själv lite grann. Delta på en onlinekurs, testa VR-tekniken, och Snapchat. Exakt vad du gör är inte avgörande, och det behöver inte vara särskilt läskigt! Om man inte vågar testa kommer man aldrig att närma sig tekniken och då händer det inte så mycket.
  4. Häng mer med ungdomar!  Som konsumenter ligger de längst fram i den digitala världen och det kan du lära dig mycket av!

 

TILL TOPPEN AV SIDAN