Kompetens- och organisationsutveckling Ledarskap

Med fokus på medarbetaren

Anna Hahn von Dorsche, Content Manager 2017-10-19

Den 7 november är det dags för årets upplaga av Passion HR; en heldag med temat Medarbetaren i fokus. Temat vill illustrera att en stark och positiv medarbetarupplevelse är avgörande för företags framgång och konkurrenskraft idag. Detta är en självklarhet hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling vars HR-chef också knep den allra första platsen!

Cecilia Calson som är HR-chef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling var den första som anmälde sig till Passion HR i år. Hon deltog redan förra året, men då var det egentligen fullbokat när hon ville anmäla sig.

– Ja, förra året var jag sent ute – som tur var fick jag en plats i sista sekund! Jag ville inte riskera att missa årets event och var därför extra snabb i år! säger hon och skrattar.

Stort fokus på employer branding

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har 700 medarbetare spridda på 160 platser i Sverige. För verksamheten är det viktigt med lokal förankring och det är därför en fördel att medarbetarna är utspridda i hela landet. Men det innebär även stora utmaningar att få medarbetare med olika bakgrund och förutsättningar att arbeta tillsammans för att nå företagets gemensamma vision. Cecilia berättar att arbetet med arbetsgivarvarumärket därför har hög prioritet.

– Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare för både befintliga och potentiella nya medarbetare. De unga personer som nu kommer ut på arbetsmarknaden tänker på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid. Många vill veta vad de får ut av sitt jobb, prioriterar en balans mellan arbete och fritid och ställer helt nya krav på ledarskapet.

För att tillmötesgå medarbetarnas förväntningar på en modern arbetsgivare och för att stärka medarbetarupplevelsen har de lanserat en ny ledarskapsutbildning. Det finns också tydliga karriärplaner för nya medarbetare.

Möjlighet till omvärldsanalys och inspiration

Cecilia tycker det är viktigt att hänga med – både när det gäller teknisk utveckling och digitalisering samt den nya generationens tankesätt. Omvärldsanalys och erfarenhetsutbyte inom HR är därför viktigt och en av anledningarna att delta den 7:e november.

– Passion HR är förstås ett väldigt intressant evenemang utifrån min roll. Jag hoppas att jag får massor med inspiration om hur vi kan tänka och göra. Hur jobbar andra? Jag hoppas även att jag får praktiska och användbara tips att ta med tillbaka till kontoret.

 

Relaterat

TILL TOPPEN AV SIDAN