Rekrytering

Förenklad rekrytering med professionell nät-dejting

2016-04-20

Företag lägger åtskilliga timmar på att hitta rätt rekryteringspartner och rätt kandidater när det är dags att leta nya talanger som ska bidra till företagets fortsatta utveckling och tillväxt. Det är inte lätt att hitta rätt samarbetspartner ute i bruset och ofta är det samma rekryteringsbolag som syns.

I höstas lanserades appen Instacruit i Sverige, ett verktyg som matchar kandidater och företag med rätt rekryteringspartner. Syftet med appen är att möjliggöra för både arbetsgivare och kandidater att hitta rätt rekryterare att nätverka och samarbeta med, med det yttersta målet att kandidater och företag som är rätt för varandra möts i rätt rekryteringsprocess. Niklas Lerner, CEO och grundare av Instacruit, har tjugo års erfarenhet av rekryteringsbranschen och är väl insatt i utmaningarna kandidater, rekryterare och arbetsgivare står inför när det kommer till att hitta rätt i denna bransch:

– Som arbetsgivare vill du möta en rekryterare med rätt kompetens och rätt nätverk. Det senare är viktigare än någonsin eftersom det finns en stor efterfrågan på kompetens idag. Med all tillgänglig social media och med nya generationer som är uppvuxna på nätet är det kritiskt att rekryteringspartnern arbetar med modern searchteknologi och lyckas fånga upp kandidater som vill ta nästa steg i karriären, men som av olika anledningar inte hinner se sig om. Dessa kandidater söker inte aktivt tjänster, utan vill nätverka på sina villkor.

Instacruit är gratis för arbetsgivare och kandidater och matchningen styrs av företagets efterfrågan och behov. Arbetsgivaren kan enkelt gå in i appen och söka på bransch, tjänst och ort och matchas då med relevanta rekryteringspartners. Kontakt kan sedan enkelt tas via appen.

– Appen är ett stöd för alla parter att hitta varandra på marknaden och skapa både lång- och kortsiktiga professionella relationer, berättar Niklas. Det är en win-win för såväl kandidater som arbetsgivare och rekryterare!

Läs mer om Instacruit

TILL TOPPEN AV SIDAN