Vem petar du på i höst?

Anna Kempe, Head of Content & Seminars 2016-09-05

Under sommaren avslutade jag tjejklassikern och simmade Vansbro-simmet inför folkets jubel (nåväl, familjens). Att jag överhuvudtaget ställde upp i tjejklassikern förvånar mig lite - för tävlingar är egentligen inte en särskilt stark drivkraft hos mig. Att göra nya saker däremot är det, och jag tror att det är min riktigt stora behållning av året som gått. Min kompetensutveckling har varit enorm!  

Utmaningen har tvingat mig att lära mig längdskidåkningens fem växlar, att cykla på landsväg med fötterna fastlåsta i pedaler och att simma i motvind på öppet vatten. Under årets gång har jag klivit ur många bekvämlighetszoner som inte alls har med distans eller tid att göra. Det är jag enormt stolt över! Mitt i livet (snart) vågar jag introducera helt nya saker i min vardag – hur ofta händer det?  

Självklart kan vi lära nytt. Självklart kan våra arenor bli större när vi vågar utforska och lära – privat och professionellt. Men det är mycket som hindrar oss. Våra vanor, vår bekvämlighet, vår bild av vad vi kan och vad vi inte kan! Det är hisnande att fundera på vad som skulle hända om vi tog alla chanser vi fick att testa och lära nytt? Om vi fortsatte att söka nya uppdrag eller upptåg tills vår nyfikenhet stillats. Om vi trodde på oss själva lite mer.  

På en tidigare arbetsplats lärde vi oss att vi behövde ”peta” på en del medarbetare. Och med peta menar jag uppmärksamma. Vi märkte att många talangfulla medarbetare hade svårt att se och tro på sin egen potential och att ett viktigt uppdrag för oss som arbetsgivare blev att uppmärksamma dem – i klartext.  Du kan om du vill.  Vi tror på dig. Vi knuffade dem över tröskeln och gav dem vår tillit och vårt stöd att utvecklas. Om vi hade låtit filosofin ”här tar medarbetarna ansvar för sin egen karriär” styra hade vi gått miste om många starka ledarämnen och stor potential hade lämnats outnyttjad.  

Jag tror vi kan peta mer på oss själva och på varann. Jag tror vi kan bli bättre på att se vad som tänder en låga i kollegans eller vännens blick och föreslå, tipsa eller utmana henne att våga testa nytt. Som chef eller som HR-avdelning är det vårt jobb att göra det. För verksamhetens utveckling och för medarbetarens utveckling

Jag tror att det finns mycket oupptäckt glädje som bara väntar på att vi ska hitta den. Kanske i helt andra arbetsuppgifter, andra projekt, ideella engagemang, fritidsintressen – eller i nya träningsformer. Så, vad har du för planer för dig själv i höst? Vilka planer har du för andra? Och vem petar du på redan idag? 

För egen del drar jag på mig min våtdräkt och njuter av att fortsätta simma i öppet vatten! Det är inte omöjligt att jag får tummen ur och anmäler mig till en crawlkurs (chansen ökade faktiskt genom att jag just skrev det nu). Och kanske har jag lyckats att peta på er som läst hela vägen hit, åtminstone lite lite grann!

 

Relaterat

Anna Kempe, Head of Content & Seminars

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN