Uppsatta mål och självförtroende

Sarah Hillborgh, Project Manager 2016-09-20

Två händelser den här veckan har fått mig att tänka på det här med mål, målbilder och vårt självförtroende.

Tidigare i veckan var jag och fikade med en vän som precis har bytt jobb. Det var som att träffa en ny människa! Han var så mycket gladare och mer avslappnad än jag någonsin sett honom – och då har han aldrig varit någon pessimistisk person, tvärt om. Den stora skillnaden mellan det nya och det gamla jobbet, förklarade han, var främst att han nu hade fått rimliga mål. Efter att han berättat om de orimliga målen han hade på det tidigare jobbet, så undrade jag hur han hade stått ut där så länge som han trots allt gjorde. Han förklarade för mig att han helt enkelt gav upp och lite till.

Hur då lite till? Jo, på grund av de orimliga kraven och bristen på gehör från ledningen blev han till och med kontraproduktiv. Eftersom han inte kunde känna någon som helst lojalitet med arbetsgivaren, så var det honom till slut egalt om han gick miste om sin provision. Provisionen stod helt enkelt inte i proportion till den skadeglädje han kände inför sin arbetsgivare som förlorade en affär. Målen han hade fått från ledningen var så omöjliga att det inte gick att uppfylla dem.

Händelse nummer två inträffade strax innan jag satte mig ner för att skriva detta blogginlägg (som från början var tänkt att handla om något helt annat). En god vän och nyss utexaminerad jurist från min hemstad Malmö hörde av sig och berättade att han ska upp till Stockholm för att gå på intervju på en av de stora advokatbyråerna. Ett mål som han på grund av sin bakgrund knappast vågat sätta upp för sig själv. Vad händer då? Självförtroendet, som det annars inte alls är något fel på, åker i botten och han antar redan nu att han inte kommer att få jobbet. Det kan vara ett sätt att hantera att han kanske inte får det, men det kan också vara en faktor som gör att han presterar sämre på sin intervju. 

Jag tror att vi måste ha mål som vårt självförtroende kan hantera och ett självförtroende som kan hantera att misslyckas med målen. Mitt mål var att skriva en text om hur vi kommunicerar på arbetsplatsen, men så blev det inte. Målet missat, men mitt självförtroende säger mig att ni hade behållning av att läsa det här istället.

 

Relaterat

Sarah Hillborgh, Project Manager

Kommentera

Kommentarer

  1. 2016-10-11 Kajsa

    Bra skrivet

TILL TOPPEN AV SIDAN