Tror du att du är fördomsfri?

Åsa Allard Andersson, Head of Project management 2017-09-06

De flesta jag känner ser på sig själva som ganska fördomsfria. Det är sällan jag möter någon som stannar upp och reflekterar kring sina fördomar, än mindre har strategier för att de inte ska påverka sin omgivning och sina medmänniskor – för de tycker inte att det behövs. Men det finns många situationer när både jag och människor i min närhet uppträder fördomsfullt.

De mest vardagliga situationer kan innehålla massor av fördomar mot andra människor och olika beteenden. Det märkliga är att hittar du bara några att dela fördomen med så känns den helt okej att prata om, även om andra runt omkring både kan känna sig utsatta och kränkta. Behovet av att känna samhörighet går ofta före omsorgen för andra människor. Hur många har inte suttit i lunchrummet och pratat med sina kollegor om ”underligheter” som finlandskryssningar, skåningar, campare, hårdrockare, bakåtkammade frisyrer, orienterare eller vad det nu kan vara.

Bara under senaste tiden har jag varit med om situationer där jag funderat över mina egna fördomar och försökt förstå varför jag har dem och varför jag reagerar och agerar som jag gör i olika situationer. 

Under våren har jag genomfört ett antal rekryteringar och det har verkligen varit en utmaning att både fokusera på att tillföra mångfald och olikheter till arbetsgruppen, samtidigt som kompetensen hos kandidaterna är det viktigaste. Hur ska jag vara säker på att mina personliga fördomar inte påverkar för mycket? Jag har ju lättare att identifiera mig med människor som liknar mig.

På jobbet har vi alla genomfört en DISA-profilering, vilken är en metod för att förstå våra beteenden och drivkrafter i syfte att förbättra kommunikationen och samarbetet. Arbetet är både intressant och nyttigt, men jag ser också att de kan leda till fördomar om varandra genom att dra förhastade slutsatser utifrån analysen.

Fördomar kommer från vår önskan om att kategorisera allt omkring oss. Det är nödvändigt för att till exempel avgöra om en situation är hotfull eller inte. Har vi inte tillräckligt med information så formar vi stereotyper som leder till fördomar. Eftersom alla har fördomar så handlar det om att försöka medvetengöra dem för sig själv, först då kan du motverka dem. Så i fortsättningen när du kan känna att det ligger lite fördomsfullhet i luften, stanna upp och reflektera hur du kan stävja den både hos dig själv och andra – för du tror väl inte att du är fördomsfri?

 

Åsa Allard Andersson, Head of Project management

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN