Så här når ni framtidens talanger!

Ali Ahmed, Verksamhetsansvarig / New Boss på Changers Hub 2018-03-14

GÄSTBLOGG | Blunda och föreställ dig en värld där ungdomar känner sig värdefulla. En värld där de kan påverka sin samtid. En värld där de kan styra över sin framtid. Dessvärre är detta bara en idyll, en värld begränsad till drömmarna. Vi pratar ofta om ungdomar, sällan med ungdomar.

Detta vet jag eftersom att jag själv är en ungdom, men jag har vetat det länge. Tidigt förstod jag att även i de rum där elevers talan ska höras, dämpas de av vuxna med förutfattade meningar och som redan tror sig veta vad som är bäst för oss. Som 13-åring insåg jag exempelvis att det så kallade elevinflytandet i skolan bara är en fin plansch som gärna hängs upp när politiker är på besök. Det faktiska arbetet med ungdomars intressen var så litet och begränsat att ingen av eleverna själva ens visste vad ordet elevinflytande ens betydde. Skolledningen stoltserade och fortsatte att prata om oss, inte med oss.

Kanske är det därför som Siduri Poli, grundare av Changers Hub, låter mig skriva den här texten istället för att skriva den själv, trots att förfrågan landade först på hennes bord. Organisationen Changers Hub står för att släppa ordet till oss som ordet ska handla om. Flytta sig åt sidan för att ge plats för nästa generation och på så vis låta oss äga våra ord, berättelser och drömmar.

När jag först kom till Changers Hub var jag övertygad om att teamet bakom organisationen var likadana de från min tidigare skolledning; De gör gott, så länge det syns uppåt. Men jag hade fel! Changers Hub gör gott, enbart så länge det verkar neråt i åldersskalan.

Jag kom hit med en dröm om att skapa en digital plattform för skribenter. Jag måste ha gjort gott ifrån mig, för nu får jag sköta all text som har med organisationen att göra. Alldeles nyligen har jag även trätt in i nya rollen som “New Boss”, verksamhetsledare för verksamheten i Alby.

Och, det är väl så här det ska gå till? Vi unga är inget jippo som ska användas för att knäppa lite bilder i syfte att få kredibilitet eller inflytande av någon politiker eller chef. Vi är en tillgång, en outnyttjad tillgång med enorm kreativ potential.  

Arbetsgivare står inför stora utmaningar; Hur ska man nå ut? Hur skapar man värde? Hur når man nya talanger? Jag tror att lösningen på detta är att först ställa frågor och lära sig av dem som man vill nå. Skapa en dialog med oss unga, skapa projekt med oss – ta in oss som medskapare! Och framförallt, kom till Changers Hub och möt oss på våra arenor, lär känna framtidens arbetskår på grästrotsnivå.

Tillsammans kan vi skapa en arbetsmarknad som tillhör oss alla, men först behöver ni prata med oss!

Om Changers Hub

Changers Hub är ett innovationshus i Alby, Botkyrka. Utöver ett co-working space erbjuds även kurser, inspirationsföreläsningar, events och idé-coaching. Visionen är att demokratisera framgång så att alla unga får möjlighet att förverkliga sina idéer - för de ungas skull och för vårt samhälles skull. Läs mer om Changers Hub!

Relaterat

Ali Ahmed, Verksamhetsansvarig / New Boss på Changers Hub

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN