Politiska åsikter på jobbet?

Sarah Hillborgh, Project Manager 2016-11-23

Onsdagen den 9:e november 2016 kommer jag att komma ihåg länge. Jag vaknade, tittade ut på snön som vräkte ner över Stockholm och blev ställd. Sedan slog jag upp nyheterna på nätet, såg rubrikerna och tänkte att jag fortfarande måste drömma. Som feminist, antirasist och skåning kändes det som en mardröm. Hur kunde det bli så här?

Nu har det gått några dagar och snökaoset har lagt sig, precis som den första chocken över det amerikanska valresultatet. Frågorna som dyker upp hos mig idag är från två texter som vänner till mig har delat på Facebook: Hur politiskt öppen kan man vara på sin arbetsplats? och Hur politisk kan man vara när man skriver blogg för sin arbetsgivare? 

Det som så oroande dök upp i mitt Facebookflöde var dels ett blogginlägg av en student som oroade sig över sin anställningsbarhet i framtiden, just på grund av att hon identifierar sig som feminist och antirasist. Det andra inlägget var om hur vi tar till oss information idag. Facebooks algoritm för ditt nyhetsflöde sållar bort det mesta avvikande och visar dig bara det du vill se. Polariseringen ökar och vi får mindre och mindre tolerans för varandras åsikter. De flesta av oss gillar inte konflikter och det är lättare att enbart omge sig med likasinnade som bekräftar att det vi tycker och tänker är rätt.

Jag vet att det inte går mot min arbetsgivares värderingar att jag uttrycker mina åsikter för ett mer jämställt samhälle. Vi jobbar ju faktiskt för att förbättra detta genom att tillhandahålla tjänster som underlättar vid lönekartläggningar, som är ett politiskt medel för att öka jämställdheten i arbetslivet. Men är det okej att säga att jag är feminist? Feminism för mig handlar om jämställdhet, men för någon annan kanske det har en helt annan innebörd beroende på vad man lägger för värdering i begreppet. Att döma människor efter deras nationalitet eller hudfärg är vi väl, förhoppningsvis, överens om att det är helt galet. Dessa åsikter kommer jag alltid att försvara.

Det vi kan göra för att stävja den här utvecklingen är, enligt mig, att vara öppna för varandras åsikter. Vi måste lyssna på varandra och våga ta diskussioner så väl vid fikabordet som i ledningsgruppen om hur vi vill forma vårt framtida samhälle.

På arbetsplatsen kan vi fortsätta att arbeta för jämställdhet rent operativt genom lönekartläggningar och fördomsfrihet vid rekrytering. Strategiskt kan vi arbeta för en kultur som öppnar för ett klimat som är mer hållbart än ett maximalt uttag av fossila bränslen (hur just er organisation ska göra det är upp till er).

På Edge HR har vi ledorden: Glädje, Mod och Engagemang!
Vad har ni hos er?

 

Relaterat

Sarah Hillborgh, Project Manager

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN