När valfrihet blir valtvång

Sarah Hillborgh, Project Manager 2018-02-28

I år är det valår och det enda jag med säkerhet vet är att jag vill välja mindre. All valfrihet har gjort mig så erbarmligt trött på att välja så att orken för de val som räknas liksom uteblir.

I vår samtid har valfrihet gått till valångest. Det började redan när barnen började på dagis och pedagogerna stoltserade med att de lät barnen välja vilket motiv de ville ha på blöjan. Jag knöt näven i fickan och sa något om att de inte behövde utsätta min dryga ettåring för det. Som vuxen måste jag dagligen välja; elbolag, pensionssparande, skola till barnen, chipssmak. Vissa val får större konsekvenser än andra. När jag skulle byta telefon på jobbet fick jag säkert fem alternativ att välja mellan.

På jobbet ser vi just nu över vår användning av projektverktyg och därmed olika leverantörer. Jag leder det projektet och lider. Inte för att jag ogillar mitt jobb eller ansvaret i uppdraget, utan för att jag/vi återigen måste välja. Att vi på nytt ska göra ett val när vi redan har ett alternativ kräver otroligt mycket mer arbete än man tror är min erfarenhet. För det finns en stress i att välja och en ännu större stress i att ha gjort ett val. Valde jag rätt? Eller måste jag välja om och starta hela processen igen?

Kvinnor väljer mer än män! Va? Jo, så är det. Kvinnor står ofta och tittar håglöst i sin garderob och undrar vad de ska ta på sig inför det där viktiga mötet, eller inför den där after worken med kollegorna. Det handlar inte bara om fåfänga, det handlar om att män alltid har sin kostym att falla tillbaka på. Det finns inga förväntningar på att män ska variera sin klädsel i samma grad som kvinnor gör (vem som sedan ställer dessa outtalade krav är en annan fråga). Jag läste för ett tag sedan om en kvinna som tröttnade så på just detta, så att hon bestämde sig för en egen ”uniform” som hon hade på sig på kontoret alla dagar. Det väckte sådan uppmärksamhet att det skrevs flertalet artiklar om det.

Med tanke på att vi vill minska stressen och förbättra den organisatoriska och psykosociala arbetsmiljön bör vi kanske ta oss en funderare på vilka val vi måste göra på jobbet. Kan vi i dagens agila organisationer finna rutiner och processer för de mindre viktiga besluten så att vi kan ha ork kvar att ta de beslut som verkligen räknas?

Relaterat

Sarah Hillborgh, Project Manager

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN