Hur ser ditt sommarjobb ut?

Sarah Hillborgh, Project Manager 2017-07-05

Jo, jag jobbar på semestern! Trots autosvar på mailen och avstängd jobbtelefon så är ledighet från jobbet inte synonymt med lata dagar i hängmattan under något lummigt träd. Det gäller för mig att planera, planera och planera för att få till det.

Så jag projektleder min familj i sommartid. Två barn. En på förskola, en på skola och så fritids och alla stänger och öppnar på olika datum. En exman som under våren inte hann tänka igenom när han skulle lägga sin semester för att vi skulle kunna täcka in alla veckor barnen är lediga. Fram med Excelarket för att få en överblick på läget. Olika kolumner för varje barn och varje förälder. Ringa morfar och fråga om han kan passa två dagar i juli. Ringa mormor och fråga om hon kan vara med yngsta sonen en vecka i augusti. Lyckas vi täcka upp hela sommarlovet nu?

Jag är själv uppvuxen med två föräldrar som aldrig hade de här problemen. De var fortfarande gifta under mina skolår, den ena frilansskribent och den andra lärare. Att i dag som ensamstående varannan-vecka-förälder få ihop livet kräver både administrativ och diplomatisk skicklighet. Egenskaper jag tidigare har refererat mer till som professionella, inte privata fördelar. En förstående arbetsgivare och en fungerade relation till barnens pappa samt övriga familjemedlemmar gör att det funkar för mig att få ihop planeringen men det innebär framför allt mycket jobb både innan, under och efter semestern.

Det tar tid och energi att planera och strukturera, det blir ingen helt rättvis fördelning men det funkar till slut (det måste fungera till slut). Andra kanske tar dessa saker med större ro men själv behöver jag överblick och kontroll på läget för att kunna må bra. Hänger det för lösa trådar blir jag stressad över att inte ha full kontroll och är rädd för att någon av barnen ska hamna i kläm (eller bli glömd på fritids för den delen). Med detta följer att även semestertid är ett projekt med tydligt tidsschema, listor på vad som ska göras när och kalendrar som ska synkas. När det är på plats kan jag slappna av och njuta av min ledighet – jag har ju allt på plats!

Så hur ser ditt sommarjobb ut? Är allt på banan? Jobbmailen nedstängd och utbytt mot familjeplaneraren?

Vill ni mig något så träffas jag åter i augusti! 

 

Sarah Hillborgh, Project Manager

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN