Har du byggt ditt team som ett vinnande lag?

Marie Lichtenstein, Account Manager 2017-10-16

Vad är skillnaden mellan ett ishockeylag och ett företag? Jag är passionerat intresserad av ishockey och jag ser ett ishockeylag på exakt samma sätt som ett företag; utan fungerande lagdelar så kommer jag aldrig att vinna några matcher.

Ett ishockeylag kräver en bra ledare som är konstruktiv och som kan leda ett lag till framgångar. I laget behövs även alla spelare, om någon saknas kan teamet fallera. Det går inte att ha ett lag bestående av enbart en målvakt och backar. Du skulle bli översköljd hela tiden, även om du har väldigt offensiva backar. Du behöver forwards som arbetar över hela isen, målgörare samt defensiva backar. Detsamma gäller för ett företag; du behöver spelare på alla positioner.

Ett bra ledarskap ser till alla individers kompetenser. Ledarrollen är viktig och en ledare måste kunna se kompentensen hos medarbetarna. Vem gör vad? Vad behöver vi för att fylla luckorna? Det fungerar inte att enbart ha ekonomipersonal eller ett säljteam. Det behövs en helhet och för att få detta att fungera och som ledare behöver du lyssna på dina medspelare och sätta samman just ditt lag. Är det någon som inte tycker att hen får tillräckligt med speltid? Ge dig tid att lyssna, förklara varför det är just så och tala om vad hen behöver förändra för att få mer speltid.

När stressen tar över så minskar resultaten. Man försöker göra allt på egen hand när medspelare inte orkar längre. Att köra ett ensamrace kommer aldrig att hålla i längden och du kommer att börja förlora matcherna. Som siste man står man där som en målvakt och får ta smällarna, eller släppa in puckarna. Du kan inte vinna matcher utan ett bra ledarskap och ett lag som arbetar med varandra, för varandra, i varje match.

Att se din organisation som ett hockeylag kan få dig att tänka på ditt team som ett lagbygge och hur du byggt det. Att veta att hela teamet är med stärker både ledare och medspelare.

Hur har du byggt dig team, är det ett vinnande lag?

 

Relaterat

Marie Lichtenstein, Account Manager

Kommentera

Kommentarer

  1. 2017-11-22 Maria Eriksson

    Precis så Marie!!
    Bra skrivet
    /Maria

TILL TOPPEN AV SIDAN