Den sociala arbetsplatsen

Matilda Göstasson, Project Manager 2017-05-18

Min vän berättade nyligen för mig att hon är bisexuell och har en flickvän. När hon berättade detta för sin familj dök det upp några orostecken hos dem. Hur ska du få ett jobb? Vad gör du när de frågar om du har pojkvän? Du kan ju inte säga att du har flickvän på en anställningsintervju!

De flesta är nog överens om att diskriminering är något dåligt. Ändå har det kanske hänt att ni på er arbetsplats bedömt någon efter identitet istället för kompetens och potential? Har du funderat över hur det påverkar den sociala arbetsmiljön på jobbet?

För många är det viktigt att vara social på sin arbetsplats, vilket för mig betyder att jag delar med mig av händelser ur mitt privatliv. Lika så hör jag att mina kollegor pratar om semesterresor, vad de gjort under helgen och deras familjeliv. Hos oss är det vardagliga samtal som pågår i kontorslandskapet, på lunchen och aw:n. Det är genom dessa samtal vi delar med oss om hur vi lever våra liv och vilka vi är, samt visar vilka värderingar vi står för som privatpersoner.

Attityder och värderingarna som finns på arbetsplatsen präglas av hur vi tilltalar varandra och vad vi skämtar om i olika sammanhang, privat som i arbetslivet. En god arbetsmiljö handlar om att alla känner sig inkluderade, respekterade och får likvärdiga förutsättningar oavsett sin identitet.

Hur fungerar det på din arbetsplats?

5 saker att tänka på

  • Hur pratar ni om kollegor på arbetsplatsen som inte är närvarande för stunden?
  • Vad skämtar ni om över en kaffe på arbetsplatsen? Var går gränsen för när ett skämt blir nedsättande eller kränkande?
  • Utgår ni från att alla på arbetsplatsen är heterosexuella? Ställer ni frågor om pojkvän/flickvän, eller använder ni könsneutrala ord som partner, livskamrat, sambo eller särbo vid en anställningsintervju?
  • Hur ser er rekryteringsprocess ut? Finns det tydliga riktlinjer för hur ni rekryterar utan att diskriminera eller behandla sökande olika?  
  • Är aktiviteterna på er arbetsplats anpassade för alla, oavsett exempelvis religion eller förmåga?

 

Relaterat

Matilda Göstasson, Project Manager

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN