2017 – Ett steg närmre framtiden

Sofia Wetterborg, Project Manager Learning & Events 2016-12-13

Slutet av 2016 närmar sig, ett nytt år står för dörren. Ett år med nya möjligheter och kanske främst känslan av nystart! Ni är nog många med mig som inför det nya året börjar fundera över vad år 2017 ska ge mig, eller snarare vad jag ska ge det nya året. Samtidigt gör sig kanske tankarna kring det nuvarande året påminda? Gjorde jag det där jag planerade att ta mig an under 2016?

Jag väljer att fokusera på nästa år, inte på allt det där som inte blev av under 2016. Men jag tror att jag stannar vid tanken på vad jag ska ge det nya året, inte vad det ska ge mig. För är det inte så att det är vi själva som till syvende och sist är de som kan påverka vår egen framtid och vad vi uppnår allra mest?

Härom dagen zappade jag mellan tv-kanalerna och fastnade på filmen Yes man. Filmen är en väldigt förutsägbar (och lite fånig) romantisk komedi om en man som undviker det mesta i livet. Av en slump går han på ett seminarium där han uppmuntras att säga JA till alla möjligheter han ställs inför. Nu ska jag inte avslöja hur det går, men det är en inspirerande tanke att säga ja i alla lägen. Att dra det till sin spets så som i filmen kanske inte är det som krävs, men ska vi uppnå förändring i vår snabba omvärld måste vi nog våga säga ja till mer. Vi måste våga testa och utmana både oss själva och den verksamhet som vi jobbar i; bygga prototyper för att kolla om idén funkar, utvärdera och testa igen – till slut hittar vi rätt och kan nå fantastiska resultat!

En annan tanke inför nästa år är att framtiden kommer allt närmre. Vi rör oss i snabbare och snabbare takt framåt och 2017 blir ännu ett steg i den riktningen. Vad kommer att ske nästa år och vad blir nästa tekniska pryl som alla kommer att prata om? Ett exempel är ju robotarna som vi bara sett början av under året som gått och jag tror att de kommer att prägla kommande år. Både i form av fysiska robotindivider som IBM:s Watson, till mer abstrakta datorexisterande robotar så som SEB:s kundtjänstrobot Amelia. Det vore spännande att lära sig mer om dessa robotar och framför allt att få träffa en, kanske bjuder 2017 på ett robotmöte?

Men innan alla spännande utmaningar som 2017 kommer att bjuda på, så ska jag njuta av några lediga dagar tillsammans med familj och vänner. Och julen – ja den firar jag gärna traditionsenligt, så som jag alltid har firat. Det blir för mig en viktig motpol, en stabil punkt i den annars så snabba och föränderliga världen.

God jul och ett gott nytt och spännande år!

 

Sofia Wetterborg, Project Manager Learning & Events

Kommentera

TILL TOPPEN AV SIDAN