Viktigt att tänka på för en god digital arbetsmiljö

Det är få verksamheter i dag som inte jobbar digitalt på ett eller annat sätt. Industrier har uppkopplade maskiner, livsmedelsbutiker har fått ställa om till e-handel i stor utsträckning och vem signerar avtal på papper med penna nu för tiden? Den digitala omställningen innefattas inte bara av hur företag har blivit tvungna att sadla om för att kunna möta nya kundbehov och förutsättningar, utan även hur våra arbetsplatser har gått från fysisk- till digital arbetsmiljö.

Den digitala omställningen innebär i stor utsträckning även digital arbetsmiljö.

Den digitala omställningen innebär i stor utsträckning även digital arbetsmiljö.

I dag lever vi i en högst digitaliserad värld och i och med coronapandemin är det nu mer regel än undantag att jobba hemifrån eller på distans och de traditionella kontorstiderna är snart ett minne blott. Utöver det möts vi dagligen av omkring 30.000 budskap, varav majoriteten är via digitala kanaler. Kommunikationen i vårt dagliga arbete görs exempelvis främst via e-post, chattar, Teams och Slack och vi har allt fler möjligheter att spara dokument på olika molnbaserade sätt. Vi kan nog alla enas om att digitaliseringen inte bara är här för att stanna, utan att den kommer ta över ännu fler områden där vi tidigare har använt manuella och fysiska metoder och redskap. När det gäller vår arbetsmiljö kommer nya faktorer att bli ännu viktigare i och med att vi digitaliserar och fysiskt distanserar våra arbetsplatser.

Samspelet mellan teknik och människa

Inom området för arbetsmiljö ingår inte längre enbart den fysiska, organisatoriska och sociala miljön, utan även den digitala arbetsmiljön. Hur ser den digitala arbetsmiljön ut på din arbetsplats? Har ni välfungerande teknik och hur ser kunskapsnivåerna egentligen ut i organisationen avseende de system och verktyg som medarbetarna har fått axla om till? Det finns flera viktiga frågeställningar att se över när det kommer till den digitala arbetsmiljön. Ibland kan det kännas övermäktigt och det kan vara svårt att veta var man ska börja, men vårt tips är att utgå från er unika verksamhet och de frågor som känns mest relevanta. Vi rekommenderar att dessutom addera era frågeställningar kring den digitala arbetsmiljön i skyddsronderna, för att på så sätt öka möjligheterna till en hållbar digitaliserad verksamhet. För om man trattar ner begreppet digital arbetsmiljö handlar det i grund och botten om samspelet mellan teknik och människa.

Marknadens största HR-bibliotek

I vår produkt Library / Operativ HR finns marknadens största HR-bibliotek, där även de viktiga frågeställningarna avseende digital arbetsmiljö finns med, tillsammans med uppdaterade lagtexter och expertråd. Ta del av hela utbudet och stärk er organisation med de essentiella verktyg, dokumentmallar och råd som finns tillhands. Du har väl inte missat att vi erbjuder sju dagar kostnadsfri tillgång till hela vårt utbud inom Library / Operativ HR – allt smidigt samlat i digitalt format såklart.