Lönekartläggning – system eller verktyg – 7 fördelar

Alla organisationer ska enlig lagen årligen genomföra en lönekartläggning för att upptäcka eventuella osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Organisationer med minst tio anställda ska dessutom dokumentera arbetet med lönekartläggningen. Med vårt system för lönekartläggning, Pay Analytics, får du hjälp med hela lönekartläggningsprocessen från start till mål och uppfyller samtidigt lagens krav.

Lönekartläggning system, lönekartläggning verktyg

Få koll på fördelarna som finns med att använda ett system för lönekartläggning.

Lönekartläggningens syfte är att säkerställa att det inte finns osakliga löneskillnader mellan könen i den egna organisationen. Vi på Edge vet att det kan kännas som en svår uppgift att påbörja och slutföra lönekartläggningen. Med hjälp av ett system eller verktyg för lönekartläggning blir processen både enklare och i många fall även roligare att genomföra. Pay Analytics, Edge:s system för lönekartläggning, har flera fördelar. Vi listar några av dessa här nedan.

Lönekartläggning system eller lönekartläggning verktyg? 7 fördelar!

  1. Överskådligt. Du får enkelt koll på hela organisationens löner med Pay Analytics.
  2. Pedagogiskt. Pay Analytics är lätt att använda, videoguider tar dig igenom hela processen för lönekartläggning.
  3. Tidsbesparande. Med ett strukturerat arbetssätt och en färdig metodik sparar du tid eftersom du slipper uppfinna hjulet på nytt.
  4. Återanvänd tidigare lönekartläggningar. Du behöver inte göra om hela lönekartläggningsarbetet från år till år utan kan återanvända många delar.
  5. Infographics och dashboard. Få smart grafik och snabb fakta direkt i systemet. Perfekt för att enkelt kunna visa resultatet för organisationens VD, styrelse eller ledningsgrupp.
  6. Lätt att komma igång och använda. Pay Analytics är lätt att använda och du kan vara igång inom några få minuter. I varje steg i processen får du guidning i vad du ska göra för att komma vidare.
  7. Få hjälp av en erfaren konsult inom lönekartläggning. Har du kanske inte tid eller möjlighet att genomföra lönekartläggningen själv? Då kan du ta hjälp av en av våra experter på lönekartläggning.

Ta reda på mer om vårt verktyg för lönekartläggning

Här kan du läsa mer om Pay Analytics och boka en gratis demo av systemet. Vill du istället direkt ha hjälp i delar eller hela lönekartläggningsarbetet? Eller behöver du någon som leder samverkan eller arbetsvärderingsmomentet? Ta hjälp av en av våra erfarna konsulter! Kontakta oss så berättar vi mer.