7 tips till dig som ska digitalisera HR-processer

Att digitalisera HR har länge varit på många organisationers agenda. Kanske har ni redan kommit en bit på vägen eller kanske har övriga avdelningar inom organisationen prioriterats före HR? Oavsett situation är det inte alltid helt lätt att veta var det är bäst att börja digitaliseringsprocessen och olika verksamheter har olika behov av att göra HR:s arbete mer digitalt.

Digitalisera HR - 7 tips!

Vad är bra att tänka på när HR-processer ska digitaliseras?

Räcker det att flytta över alla mallar och blanketter till en digital server eller ser ni ett behov av att digitalisera alla HR-processer och skaffa en chatbot eller investera i AI? Oavsett var ni väljer att lägga ribban så är det viktigt att komma ihåg att digitaliserade HR-processer alltid handlar om förändrade beteenden, som inte bara påverkar er inom HR utan även chefer och medarbetare.

Varför digitalisera HR?

Det kan finnas många olika anledningar till att digitalisera HR-arbetet. Ofta handlar det om att förenkla och effektivisera för HR eller chefer och på så sätt frigöra tid till annat. Men det kan också finnas ett stort värde i att digitalisera HR:s arbete ur ett employer branding- eller imageperspektiv. Att vara en modern och framåtriktad organisation med smarta verktyg och processer lockar många, framförallt unga, och kan göra er till en eftertraktad arbetsgivare. Ofta hanterar även HR en stor del känsliga uppgifter om organisationens medarbetare. Att digitalisera HR kan då vara en viktig del i säkerhetsarbetet för att förebygga att dessa uppgifter hamnar i fel händer på grund av den mänskliga faktorn. I det fallet kan alltså digital HR göra att organisationens medarbetare känner sig tryggare på arbetsplatsen. Oavsett hur långt ni har kommit i ert digitaliseringsarbete har vi några tips på saker som är bra att tänka på i digitaliseringsprocessen. Läs mer nedan.

Inspiration, guider och praktiskt stöd som lyfter ditt strategiska HR-arbete till nästa nivå.

Library

Library

Digitalisera HR – Vad är bra att tänka på? Här är 7 tips!

  1. Identifiera ert why och på vilket sätt digitaliserade HR-processer kan stötta detta. Ert why bör vara kopplat till er övergripande HR-strategi.
  2. Analysera behovet och utgå från verksamheten och användarna, inte bara HR.
  3. Kommunicera om förändringsarbetet i organisationen, och kom ihåg att ett förändringsprojekt tar olika lång tid för olika individer att ta till sig. I Strategisk HR kan du även läsa mer om förändringsledning.
  4. Sätt upp ett gemensamt syfte och mål för de insatser som ska genomföras. Fundera över vilka förbättringar digitaliseringsarbetet bör medföra.
  5. Ibland kan ett nytt system behövas för att uppnå mål och syfte. I Strategisk HR finns ett avsnitt med tips på vad som är bra att tänka på vid systeminköp.
  6. Börja implementeringen i liten skala och använd pilotgrupper. Ett agilt mindset kan vara värdefullt – läs mer om agil HR här!
  7. Glöm inte att utvärdera vad som gick bra och vad ni eventuellt kunde gjort annorlunda.

Bonustips! Prova Library gratis i 7 dagar

Få ännu mer inspiration om digitalisering av HR i Library / Strategisk HR. Där beskrivs digitalisering mer ingående ur ett HR-perspektiv. Du kan även läsa om de vanligaste digitaliserade HR-processerna, HR:s digitaliseringsresa med värdefulla tips på vägen och HR:s roll i organisationens digitala transformation.

Låter det intressant? Då kan du prova Library i 7 dagar. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Skapa ett testkonto här och var igång inom 15 minuter.

Amanda Andersson - Edge

Amanda Andersson

Content & Marketing / Edge